Osjećati ples — radionica plesa i pokreta

U sklopu dvogodišnjeg projekta Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, u Mediteranskom plesnom centru, održat će se nekoliko dvodnevnih radionica plesa i pokreta za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psihofizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti.

Voditelji radionica su pedagozi i plesni umjetnici u području suvremenog plesa. Prva radionica za mještane održava se 27. i 28. travanja 2019., od 10 do 13 sati u prostoru Mediteranskog plesnog centra u Savičenti.

Svatko bi trebao imati priliku izraziti sebe kroz ples u okolišu jednakih mogućnosti! Ova plesna radionica prilagođava kretanje koje odgovara potrebama svih sudionika, dajući im alate da uče ples koji je strukturiran po njihovim potrebama i zahtjevima. Dnevna plesna sesija počinje zagrijavanjem tijela kroz kreativni proces i improvizaciju koja koristi imaginaciju za stvaranje pokreta. Sudionici će također naučiti i strukturirane tehničke vježbe koje im omogućavaju rad na snazi, mobilnosti, koordinaciji te osvještavanju temeljnih funkcionalnih tjelesnih principa. U nastavku radionice sudionici će biti izazvani da istraže svoj osobni tjelesni i kreativni potencijal kroz odnos s glazbom. Rezultat je uživanje u plesu krećući se slobodno iz vlastitih osjećanja.

Radionica je namijenjena i prilagođena svim uzrastima i besplatna je za sve polaznike. Kontakt osoba za prijave je Goranka Perković, 098 193 92 87. Obzirom da je broj prijava ograničen, požurite s prijavom i nemojte čekati zadnji čas. Prijave se zaprimaju do 25. travnja 2019. Za radionicu potrebno je ponijeti ugodnu odjeću i obuću da se možete slobodno kretati.

O voditeljici

Aleksandra Mišić iz Pule, svoje je prve plesne korake započela pulskom plesnom studiju "Zaro" pohađajući klasični balet, a daljnju je edukaciju nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu učeći od renomiranih pedagoga i plesača (Laban Centar London, Impulstanz). Umjetnička je ravnateljica i suosnivačica Masa dance company. Kroz svoju plesnu karijeru djeluje kao plesni pedagog, educirajući amatere i profesionalce u Hrvatskoj i inozemstvu u polju suvremeneg plesa, partneringa i improvizacije. Voditelj je i organizator plesnih edukativnih programa D/E/P u Zagrebu. Kao plesačica ima dugogodišnje bogato iskustvo u suradnjama s domaćim umjetnicima i institucijama te u brojnim predstavama Zagrebačkog plesnog ansambla u kojem je kao članica djelovala od 2009. do 2015. godine. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje u predstavi “Hermafroditi duše” autora Žaka Valente. Zajedno s Ognjenom Vučinićem dobitnica je Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura 2011. godine te Grand prix nagrade na 6. Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru za predstavu ”TI” u produkciji Masa dance company. Svoju akademsku edukaciju nastavlja pri ADU u Zagrebu gdje završava studij titulom nastavnika suvremenog plesa. Predaje predmet scenske prakse u srednjoj školi za suvremeni ples pri Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.