Poziv za amaterske pjevače 60+ & plesače 9-17

U rujnu, u Mediteranskom plesnom centru u Savičenti započinje umjetničko istraživanje pod vodstvom autora i koreografa Matije Ferlina.

Umjetničko istraživanje Matije Ferlina naslanja se na radionicu S kolina na kolino održanu u svibnju 2019. godine. Dok je na svibanjskoj radionici fokus bio na fizičkim aspektima odnosa djece i roditelja, u rujnu s novim i starim polaznicima koreograf gradi i istražuje izvedbeni jezik koji se temelji na fizičkom dijalogu između djece (9-17godina) i profesionalnih plesača. Također, za potrebe istraživanja, projektu se pridružuju kazališni amateri starije generacije s kojima se gradi vokalna struktura za potrebe same izvedbe. Radionicu za pjevače će držati Melita Lovričević. Umjetnički proces svojim je zadacima fizički prilagođen svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika, nudeći im alate za pristup i razumijevanje medija plesa i pokreta, ali i otvarajući poligon za šire promišljanje.

Proces rada predviđen je za period od 16. do 27. rujna, svakodnevno u trajanju od 3 do 4 sata u Mediteranskom plesnom centru Svetvinčenat. Proces će rezulirati zajedničkom izvedbom 27. rujna 2019.

Pozivamo mlade od 9 do 17 godina koji se bave ili imaju želju baviti se suvremenim plesom i pokretom, te građane 60+ godina koji se bave ili imaju želju baviti se zborskim pjevanjem, da se prijave na sudjelovanje! Prijave se zaprimaju do 10.9.2019. na broj telefona 099 665 4336 (Petra Begović).

Ovo je jedinstvena prilika za sudjelovanje u umjetničkom procesu i izvedbi sa profesionalnim plesačima tijekom koje će amateri iskusiti profesionalno kazališno okruženje.
Sudjelovanje je besplatno, ali broj sudionika je ograničen pa pozivamo zainteresirane da se prijave što ranije.

Matija Ferlin nagrađivani je koreograf, izvođač i redatelj iz Svetvinčenta.
Diplomirao je na Školi za Novi Plesni Razvoj (School for New Dance Development) u Amsterdamu. Nakon razdoblja rada u Berlinu, vraća se kući i svoje autorsko djelovanje posvećuje istraživanju i reartikulaciji različitih koncepata izvedbene umjetnosti te drugih medija kao što su kratki film, video i izložbe. Kao autor i izvođač gostovao je diljem Europe i Amerike na renomiranim festivalima kao što su Kunstenfestivaldesartes, Impulstanz, Spider Festival Lyon, Rhubarb Festival u Torontu, FTA u Montrealu, Actoral u Marseillesu, Mladi Levi i Gibanica u Ljubljani, Bitef u Beogradu, Mess u Sarajevu te Infant u Novom Sadu. Surađivao je s brojnim kazališnim umjetnicima, među kojima su i M.Koležnik, I.Buljan, M.Delak, A.Henderson, S.Waltz, K.Levi, M.Butler, D.Zambrano, K.Liske, Ch.Chemin, H.P.Knes.

Mediteranski plesni centar, u sklopu dvogodišnjeg projekta „Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“ organizira projekte, radionice te predstave u području suvremenog plesa i pokreta.