Radionica plesa i pokreta Što osjeća(m)?

U sklopu dvogodišnjeg projekta „Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“ održat će se četvrta po redu dvodnevna radionica pokreta i plesa za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psiho-fizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti. Voditelji radionica su pedagozi i plesni umjetnici u području suvremenog plesa.

Datum i vrijeme održavanja 14. i 15. rujna 2020., 18 – 21 sati

U našem tijelu zapisana su sva naša iskustva i doživljaji, u našem pokretu sadržane su naše emocije i misli. Neverbalna komunikacija, izrazi lica, kretanje najtočniji su odraz stanja ljudi. U ovoj radionici bavit ćemo se emocijama. Emocije su naše reakcije na neki događaj, one nas povezuju s vanjskim svijetom i drugim ljudima. Zato nam je, kao društvenim bićima, od iznimne važnosti  biti svjestan vlastitih i tuđih emocija (empatija). Kroz ples, različite vježbe i igre promatrat ćemo vlastite emocije, ali i učiti kako „ući u tuđe cipele“, s naglaskom na svjesnosti i kontroli bez osuđivanja.

Uvjeti sudjelovanja & način prijave

— Radionica je prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika bez obzira na prijašnje plesno iskustvo.

— Minimalna dob polaznika je 12 godina.

— Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje

— Sudionicima se preporučuje da dođu u ugodnoj odjeći i obući kako bi se mogli slobodno kretati!

Prijave se zaprimaju do četvrtka 10.09.2020. putem telefona ili e-maila; 098 1975 666 (Nina) ili email production@zagrebackiplesniansambl.hr

Broj prijava je ograničen pa ne čekajte zadnji čas!

Radionica će se realizirati uz poštivanje svih mjera i preporuka donesenih od strane Stožera civilne zaštite RH, na otvorenom prostoru. U slučaju lošeg vremena, radionica će se održati u dvorani Mediteranskog plesnog centra.

O voditeljicama

Ivana Pavlović Kao izvođačica i koautorica surađuje s brojnim koreografima i autorima kako domaćim tako i inozemnim (Irma Omerzo, Natalija Manojlović, Ana Kreitmeyer, Zrinka Šimičić, Sonja Pregrad,  Vilim Matula, Anton Lachky, Bo Madvig, Alice Chauchat) u produkcijama Teatra &TD/Kulture promjene SC-a, BADco., O.N.E., Eks scene, MARMOT-a, Liberdance-a, KunstTeatra i Multimedijalne kolibe. Kroz svoje umjetničko djelovanje razvijala je poseban interes za improvizaciju i suradnju s glazbenicima i skladateljima kroz projekte i festivale (Muzički Biennale Zagreb i Festival Improspekcije- Međunarodni festival improvizacije). Zajedno s nekoliko mladih umjetnica osnovala je kolektiv Tras koji se okuplja oko ideje vlastitih projekata kroz poziv na suradnju renomiranim koreografima i redateljima. Završila je 200-satni GaiaYoga TT program edukacije za joga učitelja. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. S kolegicom Petrom Chelfi 2019. pokrenula je Kompakt, organizaciju koja nudi edukativne programe za osobni rast i razvoj spajajući plesne i kazališne s metodama iz psihologije.

Petra Chelfi djeluje kao plesna umjetnica i pedagoginja u Zagrebu. Uz to, diplomirana je psihologinja i verificirana učiteljica joge ( 200-satni GaiaYoga TT program) te u svojem radu integrira znanja iz navedenih područja. Nakon dugogodišnjeg djelovanja na plesnoj sceni, 2009. godine postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla u kojem nastavlja svoju edukaciju i umjetnički rad kroz suradnju s brojnim domaćim i međunarodnim koreografima. Osim kroz  profesionaln rad u ansamblu, kao umjetnica se ostvaruje i u suradnji s mnogobrojnim nezavisnim umjetničkim organizacijama. Također s predstavama ima priliku gostovati na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Europa, Indija, Južna Koreja, Kina, Dominikanska republika). Suosnivačica je kolektiva Tras s grupom drugih umjetnica kroz koji realiziraju vlastite projekte u suradnji s koreografima i redateljima sličnog umjetničkog afiniteta. 2016. godine nagrađena je od strane strukovnih organizacija suvremenog plesa RH i Nagradom Hrvatskog glumišta za najbolju pojedinačnu izvedbu u predstavi “Spone” (Roberto Olivan, Zagrebački plesni ansambl). Uz umjetnički rad kontinuirano djeluje kao plesni pedagog, vodi plesne radionice za amatere i profesionalne plesače svih dobnih uzrasta te redovito drži satove joge. 2006. godine diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Certificirani je Wingwave® Coach od strane Besser-Siegmund-Institute. Završila je prvi stupanj edukacije iz bihevioralno – kognitivne terapije. Kao psiholog volontirala je u Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet.