Sjetimo se svi zajedno Slavice Šenk

Razgovor u Đardinu s Aleksandrom Mišić, Robertom Milevoj, Andreom Gotovinom, Eldom Kosanović i Matijom Ferlinom.

Šikuti Machinae u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu organizira susret i razgovor s plesnim umjetnicima poteklim u plesnom studiju Zaro. Ključ je priča o Slavici Šenk, to jest priča kako jedna osoba, dovoljno snažna s jakim motivima može mijenjati sve oko nas. Koliko je Pula ili okolica do Savičente i Zagreba promijenjena Slavičinim utjecajem i svih onih plesača iz studija Zaro. Aleksandra Mišić, Roberta Milevoj, Andrea Gotovina, Elda Kosanović i Matija Ferlin počeli su još u ranoj mladosti plesati u tom Zaru.
Ovoga petka oni su posebni gosti. Okupiti ćemo se ozad Kaštela, u savičentskom Đardinu oko sedam sati uvečer, uoči otvaranja još jednog Festivala plesa i neverbalnog kazališta i pričati priču o plesačima, o studiju Zaro i o Slavici Šenk. Moderator programa i razgovora s umjetnicima je Mario Benčić.

Kako stvari stoje izgledno je i da bi mogla padati kiša u to vrijeme. Biti ćemo spremni za svaku moguću situaciju. Možda u to vrijeme neće padati pa ćemo sve obaviti kako smo i planirali, ako bude samo malo sumnjivo preseliti ćemo se u gradsku ložu koja je udaljena stotinjak metara, a ukoliko baš padne jaka kiša onda sve otkazujemo.

 

Fotografije: privatni arhiv Andrea Gotovina i Matija Ferlin