Slušamo pokretom

Nakon pauze napokon nastavljamo s radionicom plesa i pokreta Slušamo pokretom. Prijave se zaprimaju do 10.06.2020.

U Mediteranskom plesnom centru, u sklopu dvogodišnjeg projekta „Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“ održat će se treća po redu dvodnevna radionica pokreta i plesa za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psiho-fizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti. Voditelji radionica su pedagozi i plesni umjetnici u području suvremenog plesa.

Kroz radionicu Slušamo pokretom koristeći pokret i ples istraživat ćemo kako slušati sebe, druge i kako uspostaviti odnos povjerenja. Slušati sebe uspijevamo kada smo prisutni u trenutku, kada su tijelo i misli usklađeni. Zagrijavanjem i pokretanjem tijela kreirat ćemo vlastiti ples, poigrati se našim mislima i istražiti kako su oni isprepleteni. Nakon toga ćemo kroz različite vježbe i igre osvijestiti kako neverbalnim putem usmjeriti pozornost na druge, slušati ih i zajedno kreirati razgovor, odnosno ples. U ugodnoj atmosferi stvaramo povjerenje i odnos koji nadilazi razlike među nama. Radionica će se realizirati uz poštivanje svih mjera i preporuka donesenih od strane Stožera civilne zaštite RH.

Datum i vrijeme održavanja 13. i 14. lipanj 2020., 10—13 sati

Radionica je prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika, bez obzira na prijašnje plesno iskustvo i dob.

O voditeljici

Ivana Pavlović Kao izvođačica i koautorica surađuje s brojnim koreografima i autorima kako domaćim tako i inozemnim (Irma Omerzo, Natalija Manojlović, Ana Kreitmeyer, Zrinka Šimičić, Sonja Pregrad,  Vilim Matula, Anton Lachky, Bo Madvig, Alice Chauchat) u produkcijama Teatra &TD/Kulture promjene SC-a, BADco., O.N.E., Eks scene, MARMOT-a, Liberdance-a, KunstTeatra i Multimedijalne kolibe. Kroz svoje umjetničko djelovanje razvijala je poseban interes za improvizaciju i suradnju s glazbenicima i skladateljima kroz projekte i festivale (Muzički Biennale Zagreb i Festival Improspekcije- Međunarodni festival improvizacije). Zajedno s nekoliko mladih umjetnica osnovala je kolektiv Tras koji se okuplja oko ideje vlastitih projekata kroz poziv na suradnju renomiranim koreografima i redateljima. Završila je 200-satni GaiaYoga TT program edukacije za joga učitelja. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. S kolegicom Petrom Chelfi 2019. pokrenula je Kompakt, organizaciju koja nudi edukativne programe za osobni rast i razvoj spajajući plesne i kazališne s metodama iz psihologije.    

Dodatne informacije

Prijave se zaprimaju do 10.06.2020.
Kontakt za prijave: 098 1975 666 (Nina)
Broj prijava je ograničen pa ne čekajte zadnji čas!
RADIONICA JE BESPLATNA ZA SVE POLAZNIKE.

Molim vas dođite u ugodnoj odjeći i obući da se možete slobodno kretati!